Top Message

't leven in en rondom Villa Verde


Inspiratie by Listed





Wie Zuid-Limburg zegt, zegt ‘vakantiegevoel in eigen land’. Het landschap, de glooiende heuvels, het is net of Limburg een strak keurslijf van je afschudt en een gevoel van vrijheid ervoor teruggeeft. Hier waan je je ver weg van de dagelijkse beslommeringen.

Onze eerste stop is Maastricht. Het Vrijthof slaan we even over, en we kiezen voor het besloten en charmante Onze Lieve Vrouweplein. Koffie met vlaai, natuurlijk! De serveersters en obers hebben er vandaag zin in, ze zwieren behendig voorbij de tafeltjes. We genieten van de mensen om ons heen, enkele toeristen maar vooral ‘mensen van hier’ die ons een inkijkje geven in hun leven in Maastricht.

Frissen Pieter – Maastricht

Na de koffie lopen we een rondje door een voor ons onbekend stukje Maastricht, rondom De Helpoort. Wat een heerlijke plek om te zijn. Op de Graanmarkt wordt onze nieuwsgierigheid gewekt door een tafel midden op de weg, met daarop een collectie waanzinnige bloemenvazen. Zulke mooie en aparte vazen hebben we echt nog nooit gezien. We lopen de winkel die erbij hoort binnen. Laat dit nou net de oudste bloemenzaak van Nederland zijn; Frissen Pieters.

We raken aan de praat met de eigenaresse, die ons vraagt of we een weekend in Maastricht zijn. Als ze hoort dat we niet in Maastricht maar in Bunde verblijven, krijgen wij de tip om zeker langs te gaan bij Aon ’t Bat. Daar kun je aan de Maas genieten van het uitzicht op België én van een heerlijk glas wijn, lunch of lekkere ijscoupe. Hoe leuk is dat! Binnenlopen bij een winkel en naar buiten lopen met én een leuke tip én een paar mooie vazen. We lopen nog even kort binnen bij de VVV voor wat fijne fiets- en wandelroutes voor de komende dagen, en verlaten dan Maastricht.

Natuurlijk willen we zelf ervaren of het echt de moeite waard is, dus op naar Aon ’t Bat. Ze had gelijk hoor! Wat een fijne plek. Je wordt er hartelijk verwelkomd door de bediening en het uitzicht is inderdaad erg fraai.

Na onze lunch rijden we een rondje door de Limburgse heuvels en kijken even om het hoekje bij Brut 172 in Reijmerstok. Hét nieuwe restaurant van Hans van Wolde, hiervoor eigenaar van Beluga in Maastricht. De bouw van Brut 172 was afgelopen jaar te volgen bij tv programma ‘Dromen Onder Grote Druk’. Helaas door Corona nog (bijna) niet open geweest maar wie houdt van een culinaire beleving is hier aan het juiste adres. Zoals ze zelf zeggen: “Hier is een gerecht een meeslepend verhaal, komen vergeten herinneringen weer tot leven en krijgt ‘lekker’ een nieuwe betekenis. Brut is het leven, maar dan nog mooier. Brut is terug naar de bron. Echt, eerlijk, oer. Een uitzonderlijke beleving, 172 meter boven NAP”.

Villa Verde – Bunde

Dan op naar Villa Verde in Bunde, waar eigenaar Michael ons al opwacht. Villa Verde heeft twee heerlijke vakantiehuisjes aan de rand van Maastricht, Meerssen & Valkenburg. Hier is het genieten van de rust, de natuur en het groene Bunderbos. Wat ons betreft een stukje Frankrijk in Nederland waar groen centraal staat. Er is volop plek om buiten te leven en te koken. Zo staat er op aanvraag een Big Green Egg en een op hout gestookte pizzaoven voor je klaar. Daarnaast stoken ze met plezier de hottub voor je op.

Naast je eigen privéterras bij de vakantiewoning, is er een gemeenschappelijk speelveld/weide met o.a. een groot voetbalgoal en een hangmat. De kippen op het terrein zorgen voor heerlijke verse eitjes en verder lopen er nog 2 katten rond. Wat ons betreft dé plek voor een paar dagen ontspannen genieten! Michael zorgt deze avond voor het pizzadeeg. Wij hoeven de pizzabodem alleen nog maar te bedekken en in de voorverwarmde pizza-oven te schuiven. Heerlijk!

De volgende ochtend staan we op met croissants en chocoladebroodjes uit eigen oven. Haal ze een avond van tevoren half afgebakken uit de vriezer van Michael, laat ze een nacht rijzen en je hebt werkelijk de heerlijkste broodjes bij je ontbijt.

We halen bij het Shimano Experience Center in Valkenburg onze gehuurde e-bikes en zijn er klaar voor om op een relaxte manier het Limburgse landschap te gaan verkennen. Al snel blijkt dat een e-bike een top-idee is geweest. Zonder zwoegen beklimmen we de eerste heuvels en boven genieten wij met nog voldoende adem van de prachtige vergezichten. We fietsen met gemak een rondje van 45km en als je in de buurt van Maastricht bent, stop dan zeker bij Smores. Hier verkopen ze schepijs, gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en zonder kleur of ­smaakstoffen. ‘S avonds genieten we van een heerlijk stuk vlees van de Big Green Egg, een mooie fles wijn en het uitzicht vanuit ons vakantiehuis. Het lijkt wel vakantie.

De volgende dag stappen we weer op onze fiets. Vandaag ontdekken we aan de hand van de tips van Villa Verde een paar verborgen parels. Zo genieten we in hartje centrum Maastricht van een kop perfecte koffie met huisgemaakt gebak. Waar? Bij Alley Cat Coffee, dit is een fietsenwinkel én koffiebar. Je kunt deze koffiebar vinden in een zijstraatje van de Grote Markt op de Hoenderstraat. Het is een grote zaak met liefde voor fietsen en goede koffie. Je mag zelfs je eigen fiets binnen parkeren!

Marres Kitchen – Maastricht

Lunchen doen we op een echt leuke geheimplek in Maastricht. Bij Marres Kitchen kun je zowel overdag als ‘s avonds genieten van verschillende authentieke Mediterrraanse gerechten. Bij mooi weer eet je er in de groene stadstuin. Een rustige plek midden in het drukke hart van Maastricht. Geen trek? Je bent er ook van harte welkom voor een kopje koffie of een pot thee.

Ons avondeten halen we bij Madame Henriette in Meerssen. Best moeilijk kiezen uit de verschillende huisgemaakte verse maaltijden, tapas, quiches, dessertjes, verse vleeswaren en kazen, met zorg geselecteerde wijnen, olijfolie, aceto balsamico, pasta’s, mediterraanse chips en nog veel meer.

Voordat we naar huis gaan, willen we persé nog één wandeling doen, zo vanuit Villa Verde wandelen we het Bunderbos in. Deze schitterende wandeling voert grotendeels door dit steilste hellingbos van Nederland. Je kuiten zullen het weten! Maar who cares, het bos barst van de bruisende bronnen en beekjes (waterdichte schoenen aan te raden), een machtig schouwspel.

Eenmaal weer terug bij Villa Verde kijken we terug op een paar heerlijke dagen, we hebben genoten. Zin in: slapen in een droombed – genieten van de natuur – buiten leven – aandacht voor eten en drinken – fietsen door de Limburgse heuvels – vakantiegevoel – de lekkerste chocoladebroodjes – een warm welkom … kijk dan zeker even op deze pagina want bij bij Michael en Danielle van Villa Verde én in Zuid-Limburg ben je dan aan het juiste adres!


Voor het volledige artikel en een link naar Listed, klik hier

 

Social Media

News

Widgets