Een Italiaanse familie in België die regelmatig in hun houtoven pizza's bakt.
Ieder lid van de familie heeft een eigen houtgestookte oven.
Dat is heel normaal, hoe moet je anders pizza's bakken?
Opa van 80 doet met leedwezen afstand van zijn oven.
Hij heeft liever dat zijn kinderen voor hem gaan bakken.
Michael is de oven gaan halen bij de familie.
Bijzonder om iets over te nemen en daarbij ook de vorige eigenaar te ontmoeten.
Een oven met een verhaal.
En jee, wat is ie zwaar!
En groot!
Met een paar mooie littekens, vakkundig gelast door zijn zoon.
Hij is inmiddels opgeknapt in Villa Verde stijl.
Hij is mooi geworden.
Een pronkstuk!
Er kunnen zeker 8 pizza's, broden of vlaaien in.
Hij wordt op hout gestookt, tot wel 300 graden.
Dat is nu juist de crux van een goeie pizza.
Een goed deeg, verse ingrediënten om te beleggen en vooral een hele hete oven.
Deeg, tomatensaus en kaas kunnen zelfs als voorraad in de diepvries bewaard worden.
En dan staat er gegarandeerd binnen een half uur verse pizza op tafel. Niet uit een doos, maar uit 120 kg ijzer.